Hirdetés

Húst eszel? Mi vagy te, mongol?

|

Egy japán lakoma úgy is lehet fényűző, hogy nem teszünk lovat az asztalra. Pro tippek a tradicionális életmód követőinek, főleg a tehetőseknek, a szegények körében továbbra is a böjt a menő.

Hirdetés

Azt mind tudjuk, hogy Cusima szigetén viszonylag kevés a termőföld (főként fakitermelésből élünk), de csak az ősember evett a túlélésért, egy 13. századi valamire való nemes megadja a módját. Rizsből pedig pálinkát és papírt is lehet készíteni, de papírt csináljanak csak azok, akik már eleget ittak!

Hirdetés

A szabályokat betartani persze nehéz lehet. Most, hogy a mongol invázió a nyakunkon van, egyre problémásabb a megfelelő minőségű étel beszerzése, ezek a barbárok pedig mindent megesznek, és hajókon viszik ki ételeinket.

A fitnesz persze a sok vérengzés és menekülés okán adott, de a nélkülözésben is enni kell valahogy.

Bármilyen bohókás újhullámnak tűnhet a hús fogyasztása, amit a jöttmentek rendre demonstrálnak szigetünkön, mi inkább maradjunk a nyers hal, rizs, búza, szójabab, shiitake és macutake gomba vonalon. Főleg népirtások idején fontos a megfelelő szénhidrát- és proteinforrás bevitele, mivel alapvetően sokat futunk és rettegünk, lehetőleg napi alapon vigyünk be rizst a szervezetbe. Szójaszósz és a miszo kicsit megbolondítja az élményt, óvatosan használjuk ezeket.

A tea mellé csipegetett étel is jó éhezés ellen, főleg, ha van. A nemesek évszakos lakomája persze kiemelten fontos, lehetőség szerint ragaszkodjunk hagyományainkhoz. A társadalom alsóbb osztályai örüljenek annak, hogy milyen látványos a fogyás és az életmódváltás invázió alatt és után, ne felejtsük el: "minden virág tökéletes".

Ha szamuráj vagy, és még élsz, akkor rendkívül fontos, hogy a napi hal és rizs adagodat elfogyaszd, lehetőleg sok kalóriát vigyél be a megemelkedett kardio-terhelés mellé. Vedd el bárkitől az ételt, ha kell, ne keress kifogásokat! A harchoz enni kell, csata után pedig sok folyadék ajánlott.

És tényleg, az alábbi jó tanács mindenkinek szól: ne egyetek húst! Az egész életmódszemlélet mit sem ér, ha a nap végén egy pofás lóburgerrel elbarmoljuk az egészet. A Minamoto-sógunátus korában ez olyan gyengeség jele, amit senki nem fog tolerálni, mongolok ide vagy oda.

Ez a cikk azért született, hogy átérezd a XII. századi Japán hangulatát egy képzeletbeli online életmód magazin tükrén keresztül. A korszakban játszódó Ghost of Tsushima a mai naptól fogva megvásárolható PlayStation 4® konzolra. Vásárold meg erről az oldalról, és harcolj Jin Sakai, az utolsó tsushimai szamuráj bőrébe bújva a mongol hordák ellen!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)