Hirdetés

A Cities: Skylines II fejlesztői lelépnek a közösségi oldalakról, ha a játékosok nem viselkednek szépen

|

A fejlesztőcsapat fejének elmondása szerint eddig sosem látott toxikus viselkedést tapasztalnak a Colossal Order tagjai.

Hirdetés

A Cities: Skylines II nem volt hibátlan, amikor 2023-ban megjelent, és ezt a stúdió is elismerte a megjelenés előtti napokban. Rengeteg technikai probléma merült fel a címmel, ami még a legerősebb hardvereken is csak komoly szenvedések árán tudott csak eldöcögni. Emellett a rajongók több funkciót is hiányoltak, köztük a szerkesztői eszköztárat, ami új elemek és pályák építését tenné lehetővé. Mindezeket elnézve nem csoda, hogy a Steamen a Skylines II "vegyes" értékelést kapott.

Voltak azonban sajnos olyan egyének is, akik nem álltak meg a Steamnél: a közösség egy része különböző felületeken kezdte támadni a csapat tagjait. A Colossal Order elnöke, Mariina Hallikainen szerint eddig sosem látott mértékben folyt rájuk a köpködés. Szerinte ez tarthatatlan állapot, és ha folytatódik, akkor a Colossal tagjai kénytelenek lesznek visszavonulni a közösségi kapcsolattartástól.

"Mindig is fontos volt számunkra, hogy a fejlesztők a különböző felületeken keresztül kommunikálhassanak a közösséggel. Ettől függetlenül az elsődleges felelősségünk az, hogy védjük a csapatunkat, és garantálhassuk, hogy egy biztonságos környezetben dolgozhassanak."

Hirdetés

A Destiny 2 esete kiváló példa, amit maga Hallikainen is felhozott. A Bungie tagjai az elmúlt évek eseményei után visszavonulót fújtak, és kiléptek a közösségi fórumokról, mivel komoly fenyegetésekkel néztek szembe, és bármennyire is szerette a csapat a közösségét, ez volt az a pont, ahol a mentális egészségük érdekében el kellett távolodniuk a játékosoktól.

"A toxikus viselkedés, a fenyegetések, emberek megtámadása, az nem kritizálás. Itt nem az történik, hogy elmagyarázzátok a játék hibáit, és hogy mit szeretnétek látni tőlünk a jövőben. Nem dicséreteket akarunk, hanem egy közösséget, ahol kitárgyalhatjuk a játékot, anélkül, hogy zaklatással néznénk szembe."

Az, hogy a Skylines II siralmas állapotban jelent meg, nem kérdés, de senki sem érdemli meg azt, hogy folyamatos sárdobálást kapjon egy videojáték helyzete miatt.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)