Hirdetés

Az Electronic Arts fejlesztői már alig várják, hogy a mesterséges intelligencia minél nagyobb szerepet kapjon a fejlesztésekben

|

Legalábbis a stúdió vezetője szerint, mivel komoly szintlépésre kerülhet sor a technológiának köszönhetően.

Hirdetés

Bár a mesterséges intelligencia a videojátékipar ajtaján is egyre hangosabban kopogtat, sokan egyelőre erős fenntartásokkal kezelik a technológia ezen a területen történő hatékony és eredményes felhasználását. A Baldur's Gate 3 szinkronszínészei például egyáltalán nem örülnek az AI-alapú megoldások kibontakozásának, ami szerintük nem csak a hangjukat, hanem az identitásukat is ellopja.

Akadnak az iparban olyanok is, akik sokkal bizakodóbbak a mesterséges intelligenciával kapcsolatban, sőt, kifejezetten nagy reményeket társítanak hozzá. Ilyen az Electronic Arts is, ahol a vállalat fejese, Andrew Wilson szerint, belátható időn belül komoly szintlépesre kerülhet sor az egyre fejlődő technológiának köszönhetően.

"Elemzéseket végeztünk az összes fejlesztési folyamatunkkal kapcsolatban, és jelenleg, a korai meglátásaink alapján úgy gondoljuk, hogy a folyamatok több mint 50 százalékára pozitív hatással lesz a generatív mesterséges intelligencia fejlődése."

 - nyilatkozta Wilson a technológiával kapcsolatban.

Hirdetés

A stúdió vezetője úgy gondolja, hogy 40 évnyi saját adat birtokában, amivel trenírozni tudják az AI-modelleket, a vállalat hatékonysága az elkövetkezendő három évben jelentősen növekedni fog, míg öt éven belül a technológia segítségével nagyobb világokat építhetnek majd - több karakterrel, érdekesebb történetekkel.

Wilson hozzátette, hogy a fejlesztők is "éheznek" arra, hogy ezt minél gyorsabban elérjék, ugyanis nekik és a vállalat számára is kulcsfontosságú, hogy "minél nagyobb, innovatívabb, kreatívabb és szórakoztatóbb játékokat készítsenek a globális közönség számára".

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)