Hirdetés

DDoS támadás érte a Final Fantasy XIV szervereit, élvezhetetlenné vált a játék

|

Minden egyes régiót érintett a támadás, így az MMO teljes játékostábora megszenvedte az ostrom óráit.

Hirdetés

A Square Enix a hivatalos oldalán értesítette a játékosokat, hogy a Final Fantasy XIV szervereit DDoS támadás érte. A terheléses támadás minden adatközpontot érintett, ennek következtében pedig a kalandozók rengeteg furcsasággal néztek szembe. Az FFXIV egy MMORPG, így a DDoS támadások közel élvezhetetlenné teszik a játékot: egy éppen Ultimate harcot pörgető csapat például több anomáliával is szembesült miközben próbálták legyűrni a játék egyik legnehezebb ellenfelét.

A támadás tegnap, vagyis május 6-án, délután 3-kor kezdődött. A Square Enix szervercsapata próbálta orvosolni a helyzetet, de mire ezeket a sorokat olvassátok, addigra a szolgáltatás egyébként is elérhetetlenné fog válni.

Hirdetés

Egy előre betervezett karbantartás folyik épp, így az FFXIV egyébként sem lenne játszható. Az egyelőre kérdéses, hogy amikor visszakapcsolják majd a szervereket, folytatódni fog-e az ostrom, feltehetően erre is igyekeznek felkészülni a munkálatok során.

A Final Fantasy XIV következő kiegészítője néhány héten belül érkezik. A fejlesztőcsapatnak most alaposan fel kell készítenie a szerverparkját, egy DDoS támadás ebben biztosan nagy segítség. Reméljük, hogy sikerül valamilyen védelmet bekészíteniük, hogy a közeljövőben elkerülhessék a hasonló helyzeteket.

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)