Hirdetés

Marvel's Spider-Man Remastered teszt - még csodálatosabb Pókember

|

A 2018-as Spider-Man az előző generáció egyik legjobb játéka volt, PlayStation 5-ön pedig sikerült ezt tovább fokozni.

Hirdetés

2018-ban az Insomniac Games csapatának sikerült az, amit anno Rocksteady Studios összehozott a Batman: Arkham Asylummal: megannyi jobb vagy rosszabb (de inkább rosszabb) szuperhősös játékadaptáció után a britek tökéletesen rehabilitálták Batmant, az Insomniac pedig ugyanezt tette a barátságos és közkedvelt Pókemberrel.

A PlayStation 5 startjával párhuzamosan aztán megkaptunk a Marvel's Spider-Man: Miles Moralest, ami bár csak egy vaskosabb kiegészítő volt, mégis ügyesen használta ki az új konzolban rejlő kunsztokat. Azokat a fejlesztéseket és trükköket, amit a 2018-as játék felújított verziója, a Marvel's Spider-Man Remastered is szerencsésen implementált. 

Hirdetés

A nagy erő nagy felelősséggel jár

És itt nem csak holmi csicsázásról beszélünk, tényleg fontos grafikai és technikai tuning érkezett. Az egyébként is gyönyörű játék szintet lépett, elképesztően szépen fest a fejlesztett fényhatásoknak, a ray-tracingnek, és a felhúzott képfrissítésnek hála. Eddig is remek dolog volt New Yorkban hálóhintázni Pókembert irányítva, a szerkesztőségből többen is vissza-visszatértünk a játék befejezése után kicsit lengedezni, annyira jól sikerült a Spider-Man ezen aspektusa. Most pedig egészen egyszerűen még fantasztikusabb a felhőkarcolók közötti rendhagyó közlekedés.

Ehhez egyébként az új DualSense kontroller haptic feedback funkciója is nagyban hozzájárul, a tökéletes immerzió elérésében oroszlánrésze van a PS5 egyedi perifériájának. Elég nagy az esély arra, hogy egyikünket sem fogja megmarni radioaktív pók, és nem válik belőlünk hálóvetővel felszerelt szuperhős, így jelenleg ez az az élmény, ami a legközelebb lehet ahhoz, amit az "igazi" Pókember is érezhetne. 

A város sosem alszik

Maga a játékmenet nyilván nem változott, de ez nem is feladata egy remaster címnek. Nem remake-ről beszélünk, itt nem kell alapjaitól fogva újragyúrni az eredeti alapanyagot. Örömteli viszont, hogy annak rendje s módja szerint a játékhoz hozzácsapták a korábban megjelent három DLC-t is. A The City that Never Sleeps bővítményekkel pont az volt a gond, hogy egyenként túl kis szeleteket foglaltak csak magukba, hirtelen végük szakadt. Sokkal jobb egyben lepörgetni a teljes extra kalandot. 

A Marvel's Spider-Man Remastered értelemszerűen a PlayStation 5 SSD-jét is kihasználja, a töltési idő gyakorlatilag nullára redukálódott. Ez egy újabb érv a next-gen verzió mellett. Abban viszont teljesen bizonyos vagyok, hogy Peter Parker arcának megváltoztatását nem mindenki fogja pozitívumnak tekinteni. Bár a változásnak köszönhetően az arcmimika is javult, azért így is fura lehet a főhős új fizimiskája azoknak, akik megszokták és megszerették az eredeti verziót - márpedig muszáj beletörődnünk a cserébe, a Marvel's Spider-Man: Miles Moralesben is Peter frissített változata bukkant fel, ez marad a hivatalos arcmodell. 

A Marvel's Spider-Man Remastered eredetileg csak a Marvel's Spider-Man: Miles Morales Ultimate Edition részeként volt megvásárolható, most már viszont külön is lecsaphattok rá - fontos megjegyezni, hogy sokkal gazdaságosabb egyszerre bezsebelni a két játékot. A megjelenésnél még nem emelhettük át a PS4-es verzióból korábbi mentéseinket a felújított kiadásba, de immár ez is megváltozott (a játékbéli trófeák is egyből szinkronizálhatók), az Insomniac csapata nagyon figyelt arra, hogy minden vásárlói igényt kielégítsenek. 

Ilyen fejlesztői hozzáállás mellett pedig nem is mondhat mást az ember, mint azt, hogy nagyon várja az "igazi" folytatást, a Marvel's Spider-Man 2-t, immár PlayStation 5-re. Csak idő kérdése, és ez is biztosan megérkezik, de a második részig bőven megéri elővenni a Marvel's Spider-Man Remasteredet is. Ha korábban nem próbáltátok, akkor mi receptként írjuk fel nektek, ha pedig játszottatok vele PlayStation 4-en, akkor pontosan tudjátok, milyen kiváló cím, a Sony új konzoljának erejével pedig minden szinten csak még jobbá vált. 

Marvel's Spider-Man Remastered
A Marvel's Spider-Man Remastered kötelező vétel azoknak, akik számára kimaradt a 2018-as játék, és azoknak is, akik kiplatinázták az alapkiadást.
Ami tetszett
  • látványos technikai újítások (jobb fények, ray-tracing, nulla töltési idő)
  • ügyesen kihasználja a DualSense kontrollert
  • megkapjuk az összes The City that Never Sleeps DLC-t is
Ami nem tetszett
  • Peter Parker új arca megosztóra sikeredett
Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)