Hirdetés

Rengeteg pénzt vesztett a Suicide Squad: Kill the Justice League bukásán a kiadó

|

A Warner Bros. Discovery legutóbb pénzügyi beszámolója elárulta, mekkora zakó is volt valójában a játék.

Hirdetés

Sokan eleve kételkedtek abban, hogy a zseniális Batman: Arkham-trilógiáról ismert Rocksteady Studios tehetségét valóban egy live service-alapú címben érdemes-e hasznosítani, a januárban megjelent Suicide Squad: Kill the Justice League pedig sajnos csont nélkül igazolta az aggodalmakat: a TPS repetitív játékmenettel és unalomba fulladó endgame-mel lépett színre, a kezdetek óta alacsony játékosszáma pedig félreérthetetlenül megmutatta, hogy ez bizony 2024-ben már édeskevés.

Nem csoda hát, hogy a cég előző negyedéves pénzügyi beszámolóján a kiadó Warner Bros. Discovery maga is csalódásként értékelte a játékot, a nemrég lezajlott újabb üzleti zárás alkalmából pedig az is kiderült, pontosan mekkora is volt ez a csalódás.

Hirdetés

A vállalat 2024 első negyedévéről szóló összefoglalóján ugyanis a Warner Bros. Discovery pénzügyi vezetője, Gunnar Wiedenfels elmondta, hogy a tárgyalt időszakban több mint 400 millió dollárral csökkentek a videojátékos bevételeik az előző év azonos időszakához képest, miután csak a Suicide Squad: Kill the Justice League "csalódást keltő" megjelenése 200 millió dolláros lyukat ütött a költségvetésen.

A Warner Bros. Discovery tehát jóval több pénzt szeretett volna kisajtolni a játékból, de Wiedenfels nem csak a Rocksteady félresikerült live service orgiáját tette felelőssé. Szerinte ugyanis mindenekelőtt az nehezítette a pályát, hogy a Hogwarts Legacy a tavalyi első negyedévben óriási sikert aratott, magasra helyezve az összehasonlítási mércének használt 2023-as Q1 számait. A pénzügyi vezető ezzel arra célzott, hogy ha a Kill the Justice League sokkal jobban teljesített volna, 2024 első három hónapja jó eséllyel még akkor is csökkenést hozott volna a bevételekben az előző év azonos időszakának fényében.

A nagy kérdés most az, hogy a Warner Bros. Discovery vajon meddig tartja életben a játékot, a Steam statisztikái alapján ugyanis pár hónappal a rajt után már csak néhányan lézengenek a szervereken.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)