Hirdetés

Részletesen mesélt a Rockstar a Grand Theft Auto V next-gen kiadásáról

|

Az információk mellé pedig néhány képet is csatoltak a fejlesztők a felújított verzióból.

Hirdetés

Idén már kilencéves a Grand Theft Auto V, ami eredetileg Xbox 360-ra és PlayStation 3-ra jelent meg. Aztán persze frissült a PC-s verzióval, ami mellett az akkori új konzolokra, Xbox One-ra és PlayStation 4-re is portolta a Rockstar. Mielőtt azonban megjelenne a GTA 6, az aktuális rész még indít egy utolsó (?) rohamot a pénztárcánk ellen, teljes körű frissítést kap ugyanis Xbox Series X|S és PlayStation 5 konzolokra, azok minden különleges funkcióját kihasználva, mint például a 3D-s hangot, vagy a DualSense visszajelzéseit.

Legújabb beszámolójában az új verzió grafikáját a csúcskategóriás PC-ken elérhető látványhoz hasonlítja a Rockstar. Élesebb textúrákra, HDR és ray tracing támogatásra is számíthatunk, továbbá 60 fps-sel fut majd a GTA V.

Hirdetés

Hasonlóan más next-gen játékokhoz, itt is elérhető lesz a Fidelity mód, ami a legjobb látványt biztosítja natív 4K felbontáson (kivéve Series S-en, ezen a gépen felskálázott 4K-t kapunk), ray tracinggel megspékelve. Ebben a módban 30 fps lesz a korlát.

A teljesítménycentrikus Performance mód 60 fps-sel fut majd felskálázott 4K-ban, Series S-en pedig 1080p-ben. Különlegesség a Performance RT mód, amiben felskálázott 4K-s felbontásban fut majd a játék, azonban ray tracinggel és 60 fps-sel.

A GTA Online is sokat változik a frissítéssel. Először is az új kiadásban már önállóan is megvásárolható lesz a GTA Online, a PlayStation 5-ös játékosok pedig három hónapon keresztül ingyen szerezhetik meg, a hírek szerint ehhez még PlayStation Plus előfizetésre sem lesz szükség. Ezen felül a GTA Online számos tartalmi frissítéssel is bővül, a játékosok az új kiadásban különleges versenyeken vehetnek majd részt, amik heti rotációban váltják egymást, hogy sose váljon egy mód sem unalmassá.

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

A Rockstar azokra is gondolt, akik most ismerkednek a GTA Online világával, vagy esetleg új karaktert kezdenének. A Career Builder funkciónak köszönhetően az új karakterek 4 millió dollárral kezdenek, hogy járgányokat, fegyvereket, vagy akár birtokokat vehessenek a saját bizniszük könnyebb beindítása érdekében.

A mentések átemelése sem ördöglakat. A jelenleg elérhető GTA V-ben kell belépni a Game fülre a menüben, itt pedig válasszuk ki az Upload Save Game opciót. A Rockstar azonban figyelmeztet, csak egyetlen mentést lehet átemelni, ami a feltöltést követően 90 napig lesz letölthető a játék új verizójában.

A next-gen GTA V-öt március 8-ától tudjuk előtölteni, március 15-én pedig hivatalosan is kezdetét veszi a játék PS5-ös és Xbox Series X|S-es pályafutása. Nem árt tudni, hogy egyelőre csak digitálisan lehet megvásárolható, a dobozos kiadást áprilisra tervezik.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)