Hirdetés

Rubik kocka megfejtése 25 mozdulattal

|

Minden idők egyik leghíresebb magyar találmányát, a Rubik kockát 25 mozdulattal, bárhonnan meg lehet fejteni – állítja egy matematikus.

Hirdetés

Jöhet bármilyen csodajáték (akár valódiról, akár számítógépesről legyen szó), Rubik Ernő híres találmányát (melyből játék is készül) 1975-ös megjelenése óta sem sikerült felülmúlni. A Rubik kocka talán az egyik leglegendásabb magyar játéktermék világszerte, nem csoda, hogy külföldön még most is nagy tisztelet övezi, és sokan próbálják megfejteni titkát. Tomas Rockicki, egy amerikai matematikus legújabb kutatása szerint már 25 mozdulattal helyére lehet csavarni a kis színes kockákat – teljesen függetlenül attól, hogy miként van éppen összekeverve. A megfejtés kidolgozásához Rockickinek egy 8GB memóriával és Q6600 CPU-val rendelkező PC-re és 1500 órára volt szüksége. Az eddigi rekord egyébként 26 mozdulat volt, amit tavaly sikerült beállítani.

 

r189713_711839_1_k.jpg

 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)