Hirdetés

Itt az önmegsemmisítő SSD

|

Valódi kémnek érezhetjük magunkat a SecureDrives fejlesztésével, ugyanis SMS-ben adhatunk parancsot a meghajtónak az önmegsemmisítésre.

Hirdetés

A brit SecureDrives vállalat egy olyan SSD-meghajtót fejlesztett ki, amely valóban képes elmenni a legvégsőkig is annak érdekében, hogy megvédje értékes adatainkat. 

Ha véletlenül illetéktelen kezekbe kerülne vagy elveszne az eszközünk, akkor a beépített GSM-vevőegységet utasítva egyetlen üzenettel parancsot adhatunk az önmegsemmisítésre. Ennek következtében a meghajtó összeroncsolja, szinte "felrobbantja" az adatokat tároló chipeket, így megakadályozza azok olvasását. Lehetőségünk van egyéb opciókat is beállítani az önmegsemmisítés végrehajtására, például a meghajtó eltávolításakor és szétbontásakor, a többször félreütött jelszó esetében vagy az akkumulátor töltöttségének drasztikus csökkenésekor szintúgy tönkre tehető az SSD. 

A 128 GB-os Autothysis128t rendszer ráadásul alapállapotban is erősen titkosítva tárolja adatainkat, csak és kizárólag egy kétlépcsős azonosítás után működik a hozzáférés és több mint száz ország adatvédelmi törvényeihez igazodva készítették el.

Persze annak, hogy kémnek érezzük magunkat, megvan az ára: az SSD indulóára 1600 dollár (~392,000 forint), az érintőképernyős token 180 dollár (~44,100 forint) körül mozog, míg a GSM-szolgáltatás 47 dollárba (~11,500 forintba) kerül hozzá évente. Ennyire azért talán nem fontos az a Borderlands mentés. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)