Hirdetés

A Pokémon Redet már a Twitteren is nyomhatjuk... egy programozó avatárján keresztül

|

A "játékosok nem konvencionális platformokon játsszák a Pokémon Redet" mai epizódjában egy újabb fura kísérletet követhetünk figyelemmel.

Hirdetés

Úgy néz ki, hogy a játékvilág szabályainak nagykönyvében a "képernyője van, tehát futtatja a DOOM-ot" mellé lassan odavéshetjük, hogy "ha internetre köthető, akkor alkalmas közösségi pokémonozásra". Constantin Liétard próbálja most bizonyítani az utóbbit a Twitteren keresztül, ahol elindította saját projektjét: kirakott egy tweetet, amire mindenki válaszolhat "A", "Start", "Left (balra)" és hasonló parancsokkal, így vezérelve a nála futó Pokémon Red történéseit.

Hirdetés

A dolog igazi finomsága, hogy Liétard a Twitter profiljának avatárját frissítve közvetíti a játék állását. Az egyébként a Gameloftnál tevékenykedő fejlesztő összedobott egy scriptet, ami 15 másodpercenként frissíti az avatárt, és így mutatja a történéseket. Gyakorlatilag egy Twitter profilképben pörgethetjük az első generációs szörnygyűjtögető mókát, ami azért egy egészen menő megoldás, még ha nem is kifejezetten gördülékeny.

Az első ilyen nagyobb akció, a Twitch Plays Pokémon kicsit több mint 2 hétig tartott, de akkor egy folyamatos, videós közvetítést kaptunk a játék állásáról. Kíváncsiak leszünk rá, hogy az avatáros megoldással meddig fog tartani, amíg RED-ből igazi Pokémon mester válik... illetve mikor dönt úgy a Twitter, hogy elég a mókából.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)