Hirdetés

16 ezer ember adatai kerültek fel a netre Capcom elleni hackertámadás következtében

|

A stúdió rendszerébe még novemberben hatoltak be, mostanra pedig sikerült kideríteni, hogy mely adatok kerülhettek veszélybe.

Hirdetés

A videojátékipar komoly hackertámadás-sorozatot élt át tavaly ősszel, amikor is több óriáskiadó is áldozatául esett különböző csoportok behatolásainak. A legnagyobb kár kétségtelenül a Capcomot érte, akiknek több üzleti tervük, játékvázlatuk és egyéb információjuk is kikerült a netre, de a jelek szerint nem állt meg itt a gond.

A cég most megerősítette, hogy összesen 16.415 személy adatai biztosan a hackerek kezébe kerültek, és részletekben már feltűntek az internet némely szegletében. Ezek az információk elsősorban a cég üzleti partnereitől, jelenlegi vagy egykori alkalmazottjaitól származnak, köztük pedig akadnak nevek, emailcímek és egyéb elérhetőségek.

Hirdetés

Érintett lehet még az az 58 ezer ember, akik nemrégiben adták be jelentkezésüket a Capcom valamely állására, de ez még nem bizonyos. A cég azt állítja, hogy "jelenleg semmilyen bizonyítékot nem találtak arra", hogy baj lenne annak 18 ezer felhasználónak az adataival, akik a Capcom North America boltjában vásároltak vagy a cég e-sport-ligáiban játszottak.

A cég határozottan megerősítette, hogy semmilyen bankkártya-adat nem került veszélybe, ugyanis azokat egy külsős cég kezeli. Összességében elmondható, hogy azok, akik csak a Capcom játékaival kötöttek közelebbi ismeretséget, nem pedig magával a vállalattal, valószínűleg nem érintettek az adatszivárgásban.

A vállalat közleményben ígérte meg, hogy a jövőben még komolyabban veszik a biztonságot, és erősebb védelmet állítanak be a belső rendszereikre, megelőzendő a hasonló fiaskókat.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)