Hirdetés

600 oldalas Half-Life-regény készül, ami egyetlen rajongó munkája

|

Aki egy új történetre vágyik a Valve ikonikus lövöldéjének világából, az hamarosan megkapja, amit akart. Mondjuk nem biztos, hogy úgy, ahogy szerette volna.

Hirdetés

Az első Half-Life játékot az tette naggyá, hogy átvezetők nélkül mesélt történetet. A mai napig emlékszünk a sztori legfontosabb pillanataira, pedig egy darab klasszikus átvezetőt sem használt egyik epizód sem, végig a főszereplő szemszögéből láttuk az eseményeket.

Talán a Half-Life 3 már sosem fog befutni, de nem maradunk új sztorik nélkül. Ross Joseph Gardner gondoskodik majd olvasnivalókról.

Gardner 2016-ban kiadott egy rajongói képregényt Half-Life: A Place in the West címmel, és most egy regénnyel fog jelentkezni. Az új sztori a Half-Life: Phase Transition néven érkezik, és abban az időszakban játszódik, amikor a Combine elkezdi elfoglalni a Föld nagyobb városait. A főszerepben két eredeti karakter, Ray és Gemi állnak, de ismerős főgonoszok és a G-Man is felbukkan majd.

Hirdetés

Fontos megjegyezni, hogy bár egy vaskos, 600 oldalas műről van szó, története nem a kánon része. Nem a Valve kérte fel Gardnert a regény megírására, és bár a sztori gyakorlatilag nem fogja bolygatni a kánon eseményeket, kétséges, hogy a fejlesztőket érdekelni fogja, hogy mi történt a Phase Transitionben. Gardner éppen ezért akarta annyira elkülöníteni a saját történetét a többi eseménytől, amennyire csak lehetett.

"Nagyon is odafigyeltem arra, hogy ez egy különálló, eredeti történet legyen. Azt szerettem volna elérni, hogy a játékok világának része lehessen, és hogy a rajongók a kánon részének érezhessék, de szabadon kezeltem az alapanyagot. G-Mant például ösztönösen el akartam kerülni, de a kapcsolata az egyik karakterrel annyira fontos, hogy végül G-Man is egy fontos része lett a sztorinak. A rajongók remélhetőleg élvezni fogják."

Gardner épp szerkeszti az anyagot, és szeptemberben vagy októberben tervezi piacra dobni.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)