Hirdetés

A Battlefront II egy olyan Guinness rekordot zsebelt be, amit nem tesz ki az ablakba

|

A legtöbb negatív értékelést kapott Reddit bejegyzés büszke tulajdonosaként írta be magát az EA a történelembe.

Hirdetés

Valószínűleg mind emlékszünk a 2017-ben kirobbant loot box botrány eredőjeként szolgáló Battlefront II pofátlan üzleti modelljére, aminek köszönhetően, ha meg akartál szerezni egy olyan ikonikusabb hőst, mint mondjuk Darth Vader, akkor több száz órát is kellet ezért játszanod. A fejlesztők nyilvánvalóan ezzel próbálták rávenni a játékosokat, hogy ha szeretnék a jobb karaktereket, akkor nyissák szépen ki a pénztárcájukat és vegyék meg azokat. 

Hirdetés

Erre érthető okokból már a játékosok is azt mondták, hogy álljon meg a menet, minden platformon támadták a kiadót és a fejlesztőket, a csatazaj pedig politikai színtérre is elhallatszott, elkezdték vizsgálni, hogy szerencsejáték-e a lootbox. Ennek eredményeként kezdik el manapság feltüntetni az esélyeket a fejlesztők, vagy alakítják át a teljes mikrotranzakciós rendszerüket.

Az EA és a Dice valószínűleg legszívesebben elfelejtené ezt a kellemetlen időszakot, a Guinness Rekordok Könyvének köszönhetően azonban ez egy darabig nem fog menni, most látott napvilágot ugyanis egy bejegyzés a könyvből, ami rögzítette, hogy az EA-hez tartozik a legtöbb downvote-ot kapott bejegyzés a Redditen.

Ebben a bejegyzésben a kiadó még megpróbálja védeni a nyilvánvalóan pénzhajhász megoldását azzal, hogy ennek a mechanikának köszönhetően a büszkeség és beteljesülés érzését akarták előidézni  a játékosokban, ha sikerül megszerezzenek egy karaktert. A bicskanyitogató kommentárt utolérte a népharag, ugyanis 683 ezer negatív reakciót kapott, ezzel pedig Guinness rekordot állított be.

Csak hogy éreztessük, ez milyen kiemelkedő teljesítmény, a második legtöbb downvote-ot kapott bejegyzés nagyjából 80 ezer körül áll. Persze az esemény után átalakították az egész mikrotranzakciós rendszert a Battlefront II-ben, így már sokkal könnyebben tudunk a legendás szereplőkkel harcba vonulni. Ez a negatív rekord viszont még egy ideig emlékezteti majd a kiadókat arra, hogy bizonyos helyzetekben nem csak egy hangos kisebbség áll neki siránkozni, és nem mindig jó ötlet hülyének nézni a saját közönségünket.

Ezzel együtt van egy érdekes, gondolatébresztő cikkünk a jelenségről, amely több szempontból is vizsgálja a helyzetet, ha van kedvetek a rutinszerű EA gyalázás után a problémáról komplexebben elmélkedni, akkor javasoljuk, hogy olvassátok el ezt is.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)