Hirdetés

Elítélték a játékost, aki ráküldte a kommandósokat a Ubisoft montreáli irodájára

|

Az illetőt előtte számos alkalommal kitiltották a Rainbow Six: Siege-ből csalás miatt.

Hirdetés

2020 novemberében túszejtés miatt riasztották a montreáli rendőrség különleges egységét a Ubisoft irodájához, amiről mi is beszámoltunk. Bár utóbb bebizonyosodott, hogy vaklármáról van szó, és senki sem sérült meg, a fegyveresek kiérkezése riadalmat keltett, a Ubisoft Montréal alkalmazottai közül egyesek elbarikádozták magukat, mások a tetőre menekültek, mert azt hitték, megtámadták őket.

A szerencsés kimenetelű swattingot követően a Ubisoft és a hatóságok közös erőfeszítéseinek köszönhetően sikerült kézre keríteni a feltételezett tettest. A francia állampolgárságú Yanni Ouahioune egyáltalán nem volt ismeretlen a kiadó számára, mivel a bírósági iratok alapján több mint 80 alkalommal tették ki a szűrét a Rainbow Six: Siege-ből csalás miatt.

Hirdetés

Ouahioune rovásán akadt még egy s más, többek között túlterheléses támadásokat indított egy francia kormányhivatal honlapja, valamint a Minecraftot fejlesztő Mojang ellen. Most azonban utolérte a végzete, a Montreal Gazette beszámolója szerint egy párizsi bíróság három év közérdekű munkára ítélte. Ezen felül kártalanítania kell majd az áldozatait, valamint mentális problémái miatt kezelésnek is alá kell vetnie magát.

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)