Hirdetés

Te milyen játékot tudnál készíteni egy hónap alatt? Próbáld ki!

|

Egész éves game jam sorozatot szervez a jatejfejlesztes.online(), amin te is elindulhatsz.

Hirdetés

Talán nem tudtál róla, de jó néhány sikeres játék létezik, ami eredetileg egy-egy rövid game jam keretében öltött formát és vált később izgalmas ötletből többé-kevésbé játszható alkotássá. A teljesség igénye nélkül olyan slágercímek szerepelnek a listán, mint a Celeste, a Donut County, a Hollow Knight, a Superhot, a Thomas Was Alone és Towerfall. Ráadásul nemcsak külföldön van már hagyománya ezeknek az adott témában, meghatározott időkereten belül leszállított játékokra fókuszáló eseményeknek, hanem Magyarországon is.

Az elmúlt évekhez hasonlóan 2024-ben is a jatekfejlesztes.online() gondoskodik róla, hogy kiélhessék kreativitásukat, csiszolhassák képességeiket, valamint hasonló érdeklődésű fejlesztőkkel ismerkedjenek kezdő, haladó és akár vérprofi játékfejlesztők.

Hirdetés

Az idei JFO×1GAM jam december végéig tart, és mint arra a neve is utal (1GAM = One Game a Month), az a cél, hogy havonta egy játékot készítsenek a résztvevők. Minden hónapban két témából lehet választani, de ezek kombinálása is megengedett. Januárban ezek az új kezdet, illetve a téli varázs, az elkészült munkák beküldési határideje január 31-én 12:00-kor jár le. A legjobbra értékelt mű alkotójának jutalma a beküldött játékok számától függően egy 10, 25 vagy 50 eurós Steam Gift Card. Az éves összevetés alapján az első három helyen végző versenyző a 12. hónap lejárta után extra ajándékot kap, annak a bónuszához pedig, aki a legtöbb pontot szerzi, hozzáadódnak a ki nem osztott nyeremények is. Az utóbbira akkor kerül sor, ha az adott hónapban csak egy játék érkezik be, vagy egy sem.

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

Jelentkezni egyéniben, illetve legfeljebb ötfős csapatban lehet, amennyiben már elmúltatok 13 évesek, regisztrálni itt tudtok. Az mindegy, hogy milyen programmal készül a játék, csak lehessen önállóan futtatni Windowson vagy Linuxon. Ráadásul mivel 2024-et írunk, a mesterséges intelligenciával készített assetek felhasználása is megengedett, de csak mértékkel.

A szervezők közösségi élményként tekintenek a JFO×1GAM jamre, ezért mindenkit arra bátorítanak, hogy a Discord szerverükön osszák meg a többiekkel, hogy halad a projektjük, és kérjenek segítséget, amennyiben elakadnának, esetleg kérdésük van, vagy tanácsra lenne szükségük.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)