Hirdetés

A Sony komolyan tart attól, hogy az Activision Blizzard felvásárlása miatt az Xbox lehagyja a PlayStationt

|

A vállalat fenyegetésként értékeli a Call of Dutyt és a mobilszegmenst.

Hirdetés

A Sony minden felületen küzdött ellene, de végül elhárult az összes akadály az elől, hogy a Microsoft megvegye az Activision Blizzardot, az ügylet októberben lezárult. Az Insomniac Games ellen indított kibertámadás következtében azonban nemcsak a stúdió tervei, egyes tartalmai és munkatársainak adatai kerültek illetéktelen kezekbe, majd a világhálóra, hanem olyan belsős információk is, amikben a Sony aggodalmát fejezte ki a riválisa, a Microsoft stratégiája miatt. A vállalat ugródeszkának nevezte a felvásárlást - amely olyan szériákkal bővíti a Microsoft istállóját, mint a Call of Duty, a World of Warcraft és a Candy Crush -, szerintük ezzel a lépéssel a redmondiak olyan helyzetbe kerültek, hogy gyorsan eléjük kerülhetnek. 

A Sony gondja, hogy a felvásárlás erős szolgáltatásalapú játékokkal, komoly mobilos jelenléttel és a Battle.net képében egy kész PC-s áruházzal ruházza fel a Microsoftot, amely már dolgozik az App Store és a Google Play alkalmazásboltok kihívóján is. Erről korábban Phil Spencer is beszélt. 

Hirdetés

Ugyancsak aggodalmát fejezte ki a Call of Duty jövője miatt: bár a Microsoft a hivatalok megnyugtatása érdekében megállapodást kötött a Sonyval, hogy a Call of Duty a következő években is meg fog jelenni PlayStation konzolokra is, a belsős dokumentumok szerint ez a megegyezés 2027-ben lejár. A japán vállalat úgy hiszi, hogy az évi 1,5 millió dolláros bevételt jelentő PlayStation Plus is veszélyben van, mivel a Microsoft arra készül, hogy az Activision Blizzard játékokat egyenesen a rivális szolgáltatásba, a Game Passba küldi. Bár a zöldek azt mondták, hogy az idei nagyágyúk, mint a Call of Duty: Modern Warfare 3 és a Diablo 4 legkorábban 2024-ben kerülhetnek be a Game Passba, a Sony valószínűnek tartja, hogy a jövő évi CoD már eleve ott debütál majd. 

A dokumentumból kiderül továbbá, hogy a Sony elavultnak tartja saját üzleti modelljét, mely elmarad a rivális megoldásokhoz képest, a tökéletes játékelőfizetés-szolgáltatást pedig megfoghatatlannak írja le. Az, amit a Game Pass képvisel, fenntarthatatlan modellt jelent, az előfizetés bevételei egyszerűen nem elengedőek ahhoz, hogy fedezzék a beruházásokat - védi meg a Sony azon álláspontját, hogy maradnak a teljes árú, nagy költségvetésű videojátékoknál. Az egységes konzolos, PC-s és mobilos élmény nem létezik a Sony szerint a formátumok és számítógépek sokfélesége miatt, így az ő megközelítésük továbbra is az marad, hogy először PS-konzolokra, majd később PC-re és PS Plusra jönnek a játékok. A PlayStation visszavonuló vezetője, Jim Ryan idén nyáron mondta azt, hogy a Game Pass szerinte értékromboló, és sok kiadóval beszélt, akik egyetértenek vele.

Ti mit gondoltok erről az egészről?

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)