Hirdetés

Bezárja két stúdióját a Grand Theft Auto VI kiadója, miközben egy harmadik fejlesztőcsapat is a megszűnés szélére került

|

Újabb áldozatokat szedett a játékiparon végigsöprő leépítési hullám.

Hirdetés

Még áprilisban jelentette be Strauss Zelnick, a Rockstar Games, a 2K Games és a Private Division felett regnáló Take-Two Interactive, hogy költségcsökkentés címen megválik az alkalmazotti állomány 5 százalékától, vagyis közel 600 embertől, amivel párhuzamosan több projekt fejlesztését is leállította. A karcsúsítás részleteiről keveset lehetett tudni, ám most kiderült, hogy két stúdiót is végzetesen érintett.

A Bloomberg és a Game Developer beszámolói szerint a vállalat nem kívánja a továbbiakban fenntartani a londoni Roll7 stúdiót, amit még 2021-ben vásárolt fel a Private Division. Az OlliOlli játékokat és a Rollerdrome-ot jegyző csapatnál tavaly még 55-en dolgoztak, ha nem nőtt vagy csökkent azóta a létszám, akkor ennyien veszítik el most az állásukat.

Hirdetés

Ennél is többen, 70-en kaptak értesítést arról, hogy június 28-ával megszűnik a pozíciójuk. Ők mindannyian a Kerbal Space Program 2 útját egyengető Intercept Games alkalmazottai, és nagyjából le is fedik a seattle-i stúdió teljes létszámát. A kiadói feladatokat ellátó Private Division szerint a döntés nem veszélyezteti a korai hozzáférésben megjelent játékot, továbbra is meg fogja kapni a szükséges támogatást.

A harmadik stúdió, amelynek a jelek szerint búcsút inthetünk, nem áll ugyan kapcsolatban a Take-Two-val, de éppúgy végóráit éli, mint az imént említettek. A Deliver Us Mars és a Deliver Us the Moon mögött álló KeokeN Interactive alapítói, Koen és Paul Deetman az X-en közölték, hogy nem sikerült kiadót találniuk következő projektjük, a Deliver Us Home számára, ezért kénytelenek minden alkalmazottjuknak felmondani. Arra kérik a szakmát, hogy segítsenek nekik máshol elhelyezkedni. Mindazonáltal nem adják fel, indítanak egy Kickstarter-kampányt a folytatáshoz szükséges pénzmag összegyűjtése reményében, és ha ez sikerül, akkor visszatérnek.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)