Hirdetés

Ez a 20 játék termelte a legtöbb pénzt 2020-ban

|

A december 10-én megjelent Cyberpunk 2077 is felkerült a listára.

Hirdetés

A 2020-as évben ért minket néhány meglepetés: senki nem számított például arra, hogy a 2018-ban megjelent Among Ust milliók fogják játszani, hogy márciusban minden korábbinál többet költünk videójátékokra digitálisan, hogy pont a Fall Guys lesz az év egyik legnagyobb szenzációja, a kínai Genshin Impact nyugaton is tarol, vagy hogy még egy battle royale játéknak, a Warzone-nak van helye a piacon. 

Márpedig ez utóbbi annyira igaz, hogy az eleve nagyon sikeres Call of Duty: Modern Warfare-t 2020 legtöbb bevételt termelő, nem free-to-play játékává tette. A SuperData elemzésében az MW-t és a Warzone-t összevonták, így a két (vagy lényegében egy) játék összesen 1,913 milliárd dollárt hozott az Activisionnek.

Hirdetés

A második helyre a FUT miatt szintén folyamatosan termelő FIFA 20 került 1,083 milliárddal, a harmadik pedig... nos, a Grand Theft Auto V lett 911 millióval. Az NBA 2K21 megelőzte az NBA 2K20-at (889 millió és 771 millió lett a vége), a hatodik helyre került a Black Ops Cold War 678 millióval, a hetedik az Animal Crossing: New Horizons lett 654 millióval, a nyolcadik a Cyberpunk 2077 609-cel, majd a The Sims 4 és a Doom Eternal zárja a sort 462-vel és 454-gyel.

Persze a free-to-play játékok a CoD: MW és Warzone kivételével mindent túlszárnyaltak. A top 10-ben a legkevesebbet kereső játék, a Dungeon Fighter Online is 1,41 milliárddal zárt, a lista élére kerülő Honor of Kings pedig 2,45 milliárddal szerezte meg a vezetést. A listán más, főleg keleten népszerű játékok mellett szerepel a Roblox (3. hely), a Pokémon GO (5. hely), a League of Legends (6. hely) és a Candy Crush Saga is (7. hely). 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)