Hirdetés

Új rekord született: már nem az Egy Gyűrű a legdrágább Magic: The Gathering kártya

|

Eddig az Egy Gyűrű speciális változata vezetett, de most változott a rangsor.

Hirdetés

Nemcsak a Pokémon lapok tudnak brutális összegekért gazdát cserélni, a Magic: The Gathering közösségét sem kell félteni.

Tavaly például hatalmasat ment a Chaos Orb, de nem sokáig élvezhette a figyelmet. 2023 nyarán ugyanis magára irányította a reflektorfényt a LOTR: Tales of Middle-earth kártyakészlethez tartozó 1/1 The One Ring, amely már a megjelenése előtt egymillió dollárt ért, aztán a széria elrajtolása után nem kellett sok hozzá, hogy valakinél felbukkanjon. 

Miután tavaly júniusban megtalálta, a névtelenséget kérő tulajdonos elképesztő ajánlatokat kapott: egy spanyolországi bolt például 2 millió dollárt is fizetett volna a kincsért, ami közel 700 millió forintot jelent. Végül csak gazdát cserélt az ereklye: az ismert rapper, Post Malone vásárolta meg, állítólag 2,6 millió dollárért, vagyis nagyjából 936 millió forintért. 

Hirdetés

A párját ritkító Egy Gyűrű-variánst azonban most kitúrták a képzeletbeli trónról. Egy magánárverésen ugyanis eladtak egy Pristine 10 minősítésű Black Lotus kártyát: a tökéletesnek ítélt példány nem kevesebb mint 3 millió dollárért kelt el, ami forintba átszámítva 1,081 milliárd.

A hír a CGC Cardstól származik, egy osztályozó cégtől, amely megvizsgálta a Black Lotust. Miután hitelesnek találták, a Benjamin.be néven futó online gyűjtő hét számjegyű tranzakciójával újra ez a legendás lap lett a valaha eladott legdrágább Magic: The Gathering kártya. A cég elnöke, Matt Quinn egy Instagram-bejegyzésben röviden elmondta, hogy az említett Black Lotus a gyűjtögetős kártyajátékok piramisának csúcsát jelenti. 

Quinn a Black Lotus gyönyörű dizájnját dicsérte, a sarkokat és az éleketet is hibátlannak találták a szakértők. Ez összhangban van a CGC által közzétett osztályozási skálával, amely a 10/10 Pristine-t - a legmagasabb lehetséges osztályzatot - "szabad szemmel gyakorlatilag hibátlan kártyaként" írja le, ahol nincs nyomtatási hiba vagy akár apró baki a tinta színeiben. Az ilyen típusú kártyák elenyészően ritkák, mivel a nyomtatási folyamattól kezdve egészen a csomag esetlegesen piszkos ujjakkal történő kinyitásáig a gondosság és a szerencse kombinációja határozza meg az értéküket.

Tavaly egyébként volt már olyan Black Lotus lap, amiért egy vagyont fizettek: az Alpha kiadásúból 1993-ban nagyjából 1000 darabot nyomtattak, amelyek közül mindösszesen hat darab olyan létezik a világon, ami a tökéletes Gem Mint 10 értékelést adta a PSA. Ezek egyike 540 ezer dollárért, tehát nagyjából 194 millió forintért talált gazdára a művész aláírása miatt. 

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)