Hirdetés

35 éves a Game Boy, sokak első kézi konzolja

|

Három és fél évtizeddel ezelőtt indult el hódító útjára a Nintendo legendás kézi konzolja.

Hirdetés

A '80-as években ha valaki a videojátékos élményt a négy falon kívül is magáévá akart tenni, akkor úgynevezett Game & Watch készülékeket, vagyis kvarcjátékokat kellett vásárolnia. Nálunk ez egy időben a kínai piacos Tetris formájában hódított, de mi külön barakk voltunk akkortájt. Ezekhez képest hatalmas előrelépést jelentett a Game Boy, vagyis a Nintendo első kézi konzolja. 

Az alábbi videóban részletesen elmeséljük, hogyan született meg és miért volt annyira forradalmi a most 35. születésnapját ünneplő Game Boy. Az elsöprő sikerhez persze az is kellett, hogy a Nintendo ügyesen játékokat is csomagolt a gép mellé, méghozzá olyan címeket, mint a Super Mario Land vagy a Tetris. 

Hirdetés

Anno ti is nyúztátok a Game Boyt? Ha igen, írjátok meg mindenképp, hogy mi volt a kedvenc játékotok rajta!

Ha tetszett nektek a videó, akkor bátran dobjatok rá egy like-ot, hasonló tartalmakért pedig mindenképpen iratkozzatok fel a csatornánkra, ha korábban esetleg még nem tettétek volna. Amennyiben támogatni szeretnétek a munkánkat, a csatornatagság és a szuperköszönet funkciókkal erre is lehetőségetek van.

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)