Hirdetés

Megjött a Riot csalás elleni védelme a League of Legendshez is, minden összeomlott

|

A kernel-szintű Vanguard katasztrófához vezetett, mutatjuk, mit lehet tenni, ha baj van.

Hirdetés

A Riot Games a Valorant játékélményét védve megalkotott egy nagyon erős csalás elleni megoldást. A Vanguardnak teljes hozzáférése van a Windows minden funkciójához, a fejlesztők szerint erre van szükség a csalások elleni harc megnyeréséhez.

Sokan kételkednek ebben a feltételezésben, de az eredményekkel nehéz vitázni: a Valorantban tuti nem fogunk csalókba futni. A gond az, hogy ehhez el kell fogadnunk a Vanguard beépülését a rendszerünkbe, és bizonyos BIOS funkciókat kell aktiválnunk hozzá. 

A Vanguardot a Riot most elhozta a League of Legendshez is, és a start nem lett zökkenőmentes:

  • "Windows cannot access the specific device."
  • "We couldn't install a dependency."
  • "Vanguard error 1067."
Hirdetés

A fentiek csak egy részei azoknak a hibaüzeneteknek, amelyek a felhasználókat fogadták a legutóbbi frissítés és a Vanguard telepítése után. Van, akinek nem tud települni a szoftver, akad olyan, akinek nem tudja elindítani azt a keretrendszer. Akárhogy is, a probléma odáig fajult, hogy egyes gépek a boot szekvencia indítását is elutasították.

Egy játékos arról mesélt, hogy a laptopja már feszültséget sem húz a tápból. A Riot csalás elleni elemzője Matt 'K30' Paoletti szerint a probléma itt az volt, hogy a a laptopot egyszerűen régóta nem indították újra, és emiatt probléma lépett fel a CMOS elemmel. Kivenni azt, és kis idő után visszahelyezni az alaplapba általában megoldja a gondot.

A lényeg, hogy amennyiben egyszerre aktiváljuk az UEFI és TPM 2.0 opciókat a BIOS-ban, úgy esély van arra, hogy a gép nem indul el a beállítások mentése után. Ez csak akkor probléma, ha a Windows 11-et egy MBR partícióra telepítettük és nem GPT-re. Ezt a "Lemezek és kötetek kezelése" menüben, az adott meghajtó tulajdonságainál tudjátok ellenőrizni.

Akárhogy is, áll a bál a League of Legends körül. A Riot Games az első panaszok után közzétett egy nagyobb posztot a /r/LeagueOfLegends subredditen, de az nagyrészt csak utasításokat és magyarázatokat tartalmazott. Ezzel együtt mindenkinek hozzá kell szoknia a Vanguard jelenlétéhez, és annak megfelelően kell beállítania PC-jének boot opcióit, ha szeretne játszani.

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)