Hirdetés

Meglepő játékokkal támad az olimpiai e-sport sorozat

|

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság ismét nekifut az e-sportok meghódításának.

Hirdetés

A pandémia miatt 2022-re halasztott Tokiói Olimpia érdekes színfoltja volt a 2021-ben megrendezett Olympic Virtual Series, amely a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) szervezésében igyekezett az e-sportok irányába is kiterjeszteni az olimpiai játékokat.

A NOB-nál pedig rá is kaptak a gaming ízére, az idén ugyanis ismét belecsapnak a műfajba, ezúttal Olympic Esports Series 2023 néven, melynek részleteit nemrég közölte a szervezet.

Hirdetés

Jelen állás szerint az új e-sport sorozat összesen kilenc sportágat fog tartalmazni, amelyeket különböző játékok képviselnek majd. A NOB az alábbi listát közölte a weboldalán, benne a szervezésben közreműködő szereplőkkel:

  • Íjászat (World Archery Federation, Tic Tac Bow),
  • Baseball (World Baseball Softball Confederation, WBSC eBASEBALL™: POWER PROS),
  • Sakk (International Chess Federation, Chess.com),
  • Kerékpározás (UCI, Zwift),
  • Tánc (World DanceSport Federation, JustDance)
  • Motorsport (Fédération Internationale de l'Automobile, Gran Turismo 7).
  • Vitorlázás (World Sailing, Virtual Regatta),
  • Taekwondo (World Taekwondo, Virtual Taekwondo)
  • Tenisz (International Tennis Federation, Tennis Clash)

Jól olvastátok, a JustDance és a tavaly megjelent Gran Turismo 7 is ott lesznek az olimpiai e-sport ligában, míg a teniszt az iOS-re és Androidra megjelent Tennis Clashben fogják játszani. Az Olympic Esports Series 2023 kvalifikációs köre már el is kezdődött, a következő hónapok során világszerte válogatják a résztvevőket, a döntőt pedig június 22. és 25. között, a szingapúri Suntec Centre-ben rendezik az Olypic Esports Week keretében.

Az eseményt az olympics.com-on és az olimpiai közösségi médiás csatornáin fogják streamelni, így az egész világon láthatják majd az érdeklődők.

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)