Hirdetés

Hihetetlenül sokan kattantak rá a Fallout játékokra egyetlen nap alatt

|

Büszkén kürtölte világgá a szenzációs eredményt a Bethesda.

Hirdetés

Többször is előfordult már a múltban, hogy egy sikeres adaptációból az ihletforrásként szolgáló művek is sokat profitálhattak. A Gyűrűk Ura trilógia hatására sokan rohantak megvenni J. R. R. Tolkien regényeit, és ugyanezt állapíthattuk meg a Harry Potter-filmek és J. K. Rowling könyvei, a Trónok harca sorozat és George R. R. Martin írásai, a The Witcher trilógia és Andrzej Sapkowski művei, valamint a The Last of Us széria és a Naughty Dog azonos című játéksorozata viszonylatában.

Az elmúlt két hét eseményei láttán kétség sem fér hozzá, hogy a Falloutnak is bérelt helye van az imént említett körben, mivel az Amazon Prime Video élőszereplős feldolgozása szó szerint milliók kedvét hozta meg a játékokhoz. És nem csupán arról van szó, hogy veterán rajongók túrják elő régi kedvenceiket a fiók mélyéről, hanem rengeteg új vásárló is csatlakozott hozzájuk.

Hirdetés

Ennek következtében a Fallout 76 a Steamen többször is megdöntötte saját rekordját az egyszerre aktív játékosok számának tekintetében (a jelenlegi csúcs 73 368 fő), miközben a már majdnem kilencéves Fallout 4 lett a legjobban fogyó játék Európában. Egyelőre semmi jele annak, hogy csillapodnak a Fallout-láz, sőt volt olyan nap, amikor közel ötmillióan merültek el a teljes szériában a Bethesda statisztikái szerint, és ebből egymilliót az új helyszínnel bővülő Fallout 76 játékosai tettek ki.

Nagy kérdés, hogy mit lép minderre a Bethesdát birtokló Microsoft, mert Todd Howard és csapata csak évek múlva szabadul fel annyira, hogy végre érdemben tudjon foglalkozni a Fallout 5-tel. Márpedig ha a sorozat második évadának érkezésekor készen állna egy remaster, egy remake, esetleg egy kisebb lélegzetű spin-off, azzal garantáltan nagyot kaszálnának.

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)