Hirdetés

A Gloomhaven fejlesztői bejelentették, majd kaszálták is új játékukat, és kirúgtak pár embert

|

A Homályrév remekül sikerült videojátékos adaptációjának készítői úgy leplezték le újdonságukat, hogy hozzátették, nem fogják tudni elkészíteni.

Hirdetés

Nehéz pillanatokat élnek meg mostanában a játékvilágban tevékenykedők. Elbocsátásokra fel vagyunk készülve, hiszen gyakorlatilag hetente jelenti be egyik-másik fejlesztőcsapat és kiadó, hogy kénytelen létszámot csökkenteni, de az még így is ritka, hogy projekteket a bejelentésükkel együtt tesznek félre.

A 2016-ban az egykori Lionhead alkalmazottai által alapított Flaming Fowl azzal vált ismertté, hogy a kártyás Fable Fortune-t, valamint a Homályrév társasjátékot feldolgozó Gloomhavent készítették el. Következő játékuk az Ironmarked nevet viseli, és egy 1-3 fős kooperatív, kártyás szerepjáték körökre osztott harccal. Demója is készült, így bárki kipróbálhatja a Steamen.

Hirdetés

A bejelentéshez rögtön hozzátették, hogy kénytelenek a projektet parkoltatni, ugyanis nem tudnak pénzt szerezni a folytatáshoz, és ezért meg kellett válniuk néhány kiváló munkatárstól - a 30 fős csapat 9 fősre zsugorodott. A VGC-nek nyilatkozva a stúdiót vezető Craig Oman elmondta, nagyjából egy éve dolgoznak rajta, kiadójuk is volt, de tavaly júniusban kihátrált, és augusztus óta zsebből voltak kénytelenek finanszírozni a munkát. Más kiadók hiába lelkesedtek az ötletért, nem kívántak új szerződéseket kötni.

A demót azzal a céllal tették közzé, hogy segítsék a távozó munkatársakat az elhelyezkedésben, akik így könnyen meg tudják mutatni állásinterjúkon, hogy min dolgoztak, illetve remélik, ha elegen rakják a játékot kívánságlistájukra, azzal a befektetőknél is hatékonyan tudnak majd kampányolni. Időközben egy kisebb lélegzetvételű játékkal foglalkoznak, ami kevesebb anyagi befektetést igényel.

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)